• Головна
  • Що потрібно зробити, щоб оладки піднімалися і не падали: названо головний секрет приготування
20:45, 5 червня 2023 р.
Надійне джерело

Що потрібно зробити, щоб оладки піднімалися і не падали: названо головний секрет приготування

Що потрібно зробити, щоб оладки піднімалися і не падали: названо головний секрет приготування

Якщо ваші оладки погано смажаться, не піднімаються або не пропікаються всередині, на це є конкретні причини. І у цій статті ми постараємося пояснити вам чому.

Іноді здається, що приготувати по-справжньому пишні оладки під силу тільки справжнім профі. Однак, якщо застосувати кілька хитростей, страву зможе освоїти навіть найбільший аматор. Про те, чому оладки на дріжджах не піднімаються і  як з цим боротись - далі в матеріалі.

Секрети приготування пишних оладок

Незалежно від того, на якій основі ви зібралися готувати страву, важливо дотримуватися технології і додавати потрібні інгредієнти. Крім того, чітко дотримуватись рекомендацій:

  • після замісу тісто потрібно накривати рушником і давати йому "відпочити" 20-30 хвилин;
  • завжди додавати дріжджі або соду;
  • використовувати тільки теплі продукти (заздалегідь дістати все з холодильника);
  • готувати оладки на кефірі, простокваші або кислому молоці;
  • соду і дріжджі завжди потрібно класти за рецептом.

ВАЖЛИВО: гасити соду оцтом потрібно, тільки якщо в рецепті немає кисломолочних інгредієнтів, якщо вони присутні, то сипте соду як є. 

Чому оладки не пропікаються всередині

Найчастіше, оладки залишаються сирими всередині через занадто "важке" тісто. Воно може вийти, якщо використати забагато яєць. Також тісто не повинно бути крутим, як на пироги - таке точно не пропечеться на сковороді.

Пам'ятайте, що для смаження оладок потрібно брати окрему сковороду і більше нічого на ній не готувати, а також її не мити - лише протирати серветкою від зайвого жиру. Розігрівати сковороду потрібно обов'язково - на холодній поверхні тісто прилипне і не просмажиться всередині.

Викладаючи тісто на сковороду ложкою, залишайте 5-6 см між оладками - якщо їм буде тісно, вони почнуть чіплятися один за одного та не піднімуться. Смажте по 3-5 хвилин з кожного боку, а коли перевернете, накривайте сухою кришкою - так ви створите необхідну температуру для тіста і оладки швидко дійдуть до потрібної стадії готовності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кулінарія #пишні оладки #секрети приготування
Оголошення
live comments feed...