• Головна
  • Черкаські журналісти склали «борщовий» прейскурант (ВІДЕО)
08:51, 8 жовтня 2015 р.

Черкаські журналісти склали «борщовий» прейскурант (ВІДЕО)

За капусту – 7,50, за буряк – 8. Цибуля й морква теж дотягує в ціні до десятки. Часник – від півсотні. Середня ж вартість м'яса щонайменше - 65 гривень

 Білокачанна цього року не вродила. Тому й ціни догори.

Григорій, продавець: "На гривню. На гривню подорожчала. Ця на 6,26 затягує. Якраз на борщ…"

Моркви теж нещедрі врожаї. За кіло на базарі правлять ті самі 7 гривень. В одну ціну й цибуля. Хоч за ріпчасту можна сторгувати й менше. А ось цінники на часник лякають навіть продавців. 50-60 гривень за кіло, кажуть, захмарні. Лише місяць тому був удвічі дешевшим.  

Галина, продавчиня: "Дорожчати не буде, така ціна на нього, бо неврожай цьогоріч, тому така ціна підвищена…"

Буряк – серед основних інгредієнтів борщу. За натуральний барвник страви слід віддати 6 гривень.

Олена, продавчиня: "Без хімії, без нічого. Бурячок домашній. На 5-6 літрову каструльку хватить".

Квасоля – за смаком. Дехто варить борщ і без бобів.

Галина, продавчиня: "Це "Бомбочка", а це м'ясиста така…5 гривень коштує люба така..У кого немає грошей на м'ясо то беруть квасолю. В ній білків багато. Вона ще краще, ніж м'ясо…"

М'ясо ж на базарі теж недешеве. Хоч ціни на нього, кажуть продавці не зростали з літа.

Ірина, продавчиня: "Здесь зависит от покупателя. Есть покупатель – есть цена. Нет покупателя – нет цены. Ребро, грудинка – 60, 65. А мясо от 60 до 80. В зависимости это биток или ошеек. А так с косточкой идет 65-75".

А ось сало до борщу  – вже за делікатес.

Татьяна, продавчиня: "Спинка – 60 гривень. Але це після обіду. Вирізний бочок дорожчий. На початку дня було – 65, 70. Все від базару залежить". 

М’ясні ряди напівпорожні, – жаліються продавці. Та й люди зізнаються: часто їдять борщ без м’яса. Або йдуть по закупи птиці.

Андрій, покупець: "Дорогувато, на калькуляторі не прикидав, але дорого. Ну м'ясо наприклад, якщо раніше свинину клав, то зараз курятину більше. А так ні від якого інгредієнту не відмовишся. Бо то вже не борщ".

Олександра, покупець: "Я варю борщ с курицей. Так дешевле получается. Мясо очень дорогое. Не по карману". 

Марія, покупець: "Кістки одні…одварюю, зливаю…бо на м'ясо я не подужаю…Ну раз у місяць хоча б варю…а так одна каша та вода. Отак і живу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Черкаси
Оголошення
live comments feed...