
Черкаська область увійшла в першу п'ятірку «овочевих» регіонів України
Беззаперечним лідером овочівництва України є Херсонська область, аграрії якої заробили на реалізації цієї продукції більше 546 млн грн. За рік вдалося збільшити дохід від збуту овочів в цій області на 40,6%.
Другу позицію в 2014-му завоювали аграрії Тернопільської області, які за рік піднялися із четвертої на другу позицію. Чільне третє місце зайняли аграрії із Київської області, за якими слідують їх колеги з Черкаської та Дніпропетровської областей, повідомила керівник аналітичного відділу компанії«Дикун» Руслана Бутило.
Топ-5 овочівницьких регіони України
Область | млн грн |
Херсонська | 546,34 |
Тернопільська | 440,72 |
Київська | 370,51 |
Черкаська | 353,49 |
Дніпропетровська | 348,79 |
Слід відмітити сильну зональність у виробництві овочі. Так, цибуля, в основному, виробляється на півдні, капустка — південний схід та західний центр, а огірки та помідори поширенні по всій території країни.

Географія овочівництва* та найбільш дохідні овочі регіону
*за величиною виручки від реалізації овочів сільськогосподарськими підприємствами за 2014 р., млн грн
Матеріал Agravery.com за даними аналітичного відділу компанії «Дикун»