Черкаська область увійшла в першу п'ятірку «овочевих» регіонів України

Беззаперечним лідером овочівництва України є Херсонська область, аграрії якої заробили на реалізації цієї продукції більше 546 млн грн. За рік вдалося збільшити дохід від збуту овочів в цій області на 40,6%.

Другу позицію в 2014-му завоювали аграрії Тернопільської області, які за рік піднялися із четвертої на другу позицію. Чільне третє місце зайняли аграрії із Київської області, за якими слідують їх колеги з Черкаської та Дніпропетровської областей, повідомила керівник аналітичного відділу компанії«Дикун» Руслана Бутило.

Топ-5 овочівницьких регіони України

Область

млн грн

Херсонська

546,34

Тернопільська

440,72

Київська

370,51

Черкаська

353,49

Дніпропетровська

348,79

Слід відмітити сильну зональність у виробництві овочі. Так, цибуля, в основному, виробляється на півдні, капустка — південний схід та західний центр, а огірки та помідори поширенні по всій території країни.

Географія овочівництва* та найбільш дохідні овочі регіону

*за величиною виручки від реалізації овочів сільськогосподарськими підприємствами за 2014 р., млн грн

Матеріал Agravery.com за даними аналітичного відділу компанії «Дикун»

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань. Для оцінок та рецензій використовуйте форму відгуку