• Головна
  • Найкорисніші для здоровʼя види хліба: 5 найкращих варіантів
10:00, 15 червня 2023 р.

Найкорисніші для здоровʼя види хліба: 5 найкращих варіантів

Найкорисніші для здоровʼя види хліба: 5 найкращих варіантів

Ті, хто веде здоровий спосіб життя або прагне скинути зайві кілограми, вважають, що хліб краще не вживати через те, що він містить багато вуглеводів. Та все ж таки, хліб є корисним для здоровʼя.

Не варто виключати з раціону вуглеводи, оскільки вони потрібні організму. Серед розмаїття хліба можна знайти корисний. Він повинен складатися з корисних інгредієнтів та не містити гідрогенізованих олій або інших шкідливих компонентів. Улюблений продукт має виготовлятись з цільного зерна, тоді він принесе користь.

Про це пише realbuzz.com.

Хліб зі спельти

Спельтою називається давній сорт пшениці. Останнім часом він стає все більш популярним серед тих, хто підтримує здоровий спосіб життя. В ньому рівень глютену є низьким. Спельта чудово підходить для дієтичного харчування та належить до повільних вуглеводів. Хліб з цієї пшениці має горіховий смак, а щільна текстура забезпечує відчуття ситості надовго.

Лаваш

Цей вид хліба походить з Вірменії та є тонким. Його готують з борошна, води та солі. Одразу після випікання він є мʼяким, але швидко переходить у хрусткий стан. Лаваш зручний тим, що у нього можна загорнути будь-яку начинку, тоді це стане повноцінним перекусом.

Турецькі коржики

Гезлемі - так називають турецькі коржики. Вони займають місце у найкращій пʼятірці серед корисного хліба через універсальність та низьку калорійність. У турецький хліб можна додати улюблену начинку та смачно перекусити під час обіду.

Житній хліб

Цей хліб готується з житнього зерна та борошна. Вид зерна надає йому світлий або темний колір. Основною характеристикою є те, що він має більшу щільність, ніж пшеничний хліб та має набагато більше клітковини. Житній хліб мало насичений жирами, не містить холестерину та в ньому є такі речовини як марганець, тіамін і селен.

Маркуцький хліб

Маркук - це сільський хліб. Він є різновидом приісних коржів та популярний на Близькому Сході. Його готують з невибіленого борошна, випікаючи на металевому деку. Маркук можна подавати в холодному чи гарячому вигляді та смакувати з будь-яким соусом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#хліб #корисний #види #містить
Оголошення
live comments feed...