• Головна
  • Що зробити з магазинною курятиною, аби позбутися гормонів та антибіотиків
18:00, 5 червня 2023 р.
Надійне джерело

Що зробити з магазинною курятиною, аби позбутися гормонів та антибіотиків

Що зробити з магазинною курятиною, аби позбутися гормонів та антибіотиків

Завдяки своєму смаку, доступності та користі, курятина вже давно стала одним із найпопулярніших видів м’яса. Проте, як оминути увагою той факт, що для пришвидшеного росту курей на птахофабриках масово годують антибіотиками та гормонами? У цьому матеріалі ми навчимо вас, як з допомогою трьох простих дій позбутися шкідливих речовин у магазинному м’ясі.

Правильно зварити

Якщо ви варите магазинну курку, то першу воду після закипання злийте, залийте курку водою знову і продовжуйте готувати бульйон. Так ви позбудетеся всіх токсичних речовин, які потрапили у воду з м’яса під час першого етапу варіння.

Замочити

Найкращий спосіб усунути шкідливі речовини - зняти шкіру з курки і замочити її в одному з маринадів.

Можна взяти літр води і 3-4 столові ложки солі, додати пару столових ложок лимонного соку, перемішати всі інгредієнти і викласти м'ясо в маринад на кілька годин. Повторити двічі.

Позбутися гормонів та антибіотиків у курятині допоможе і мінеральна вода. Замочити м'ясоу газованій рідині потрібно також на кілька годин.

Витягнути всі нутрощі

Перш ніж запекти курку повністю, необхідно позбутися всіх нутрощів, адже саме в них, як і в шкірці, сконцентровані гормони. Для цього очистіть курку вручну, промийте її, замочіть, і тільки потім приступайте до готування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#магазинна курятина #антибіотика #гормони #лайфхаки
Оголошення
live comments feed...