• Головна
  • Який цукор корисніший: білий проти коричневого
16:00, 5 травня 2023 р.
Надійне джерело

Який цукор корисніший: білий проти коричневого

Який цукор корисніший: білий проти коричневого

Останнім часом встановився стереотип про те, що коричневий цукор набагато корисніший за білий. Відомо, що цукор роблять із цукрових буряків і цукрової тростини. Нутриціолог Віктор Мандзяк поділився цікавими відомостями про виробництво цукру. Він розповів, чому цукор набуває коричневого відтінку. Є два варіанти:

- цукор виготовляють із тростинки, він не проходить процес рафінування, а отже, зберігає коричневий колір;

- продукт рафінують, цукор стає білосніжним, а потім у нього додають відходи виробництва (мелясу) і він перетворюється на коричневий.

Цікаві факти:

- з 16 по 19 століття європейці завезли в Америку понад 10 мільйонів рабів з Африки. 70% цих людей загинули від хвороб і нестерпних умов праці;

- коричневий цукор приблизно в 6 разів дорожчий за білий

- Коричневий цукор на 98% складається з сахарози, решта - вода і залишки вітамінів

- Білий цукор - 100% сахароза50% глюкоза і 50% фруктоза

Продавці цукру вміло спекулюють на цій, вкрай незначній різниці в складі. Нутриціолог Віктор Мандзюк вважає розповіді про нібито більшу користь коричневого цукру вигадкою і зазначає, що дозовано варто вживати будь-який вид цукру. Також він наголосив, що під час схуднення обмежити потрібно використання цукру будь-якого кольору. А отже, у змаганні між коричневим і білим цукром перемагає білий. Він набагато дешевший, а різниця в складах аж надто незначна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Цукор #шкода #користь #рафінад #білий #коричневий
Оголошення
live comments feed...