Бруклінська піца – новий тренд української піцерії
Ще два століття тому піца була досить екзотичною стравою для нашої країни. Але сьогодні піцерії є у кожному населеному пункті, страва користується неабиякою популярністю серед представників різних вікових категорій. Конкуренція в даному напрямку швидко зростає. Як власникам бізнесу втриматися на ринку і обійти конкурентів? Є два безпрограшні шляхи – автоматизація піцерії і постійне знаходження в тренді. Експерти стверджують, в останній час стрімко завойовує популярність бруклінська піца, яку також іноді називають американською.
Історична довідка
Піца – традиційно італійська страва. Після Другої Світової війни була велика хвиля еміграції італійців з рідної країни до Сполучених Штатів Америки. Багато з них взяли з собою рецепти улюблених страв, у тому числі – піци. Так страва «асимілювалась» в за океаном і набула американського колориту. З’явилась бруклінська піца, яка дещо відрізняється від аутентичної італійської.
Особливості бруклінської піци
Від неаполітанської (італійської) американська піца відрізняється декількома рисами:
- Основа - зазвичай корж тонкий, але має широкі підняті борти;
- Спосіб приготування основи. Тісто готується із суміші декількох сортів муки. До моменту приготування воно повинно настоятись не менше двох діб. Бажано, щоб корж не розкатували скалкою, а майстер розтягував руками, так тісто стає більш пружним. При цьому край може бути нерівним. В ідеалі основу для бруклінської піци випікають у кам’яних печах. Температура випікання – від 290 до 345 градусів по Цельсію;
- Кількість інгредієнтів і їх види. Саме американці першими змішали кілька м’ясних продуктів в одній страві. Наприклад, курку гриль, шинку, салямі. Також в піцу додають ананаси, корнішони, інші компоненти.
Як діяти найближчим часом
Багато ресторанів додають у своє меню бруклінську піцу. Але не варто зосереджуватись лише на одній або декількох позиціях. Завдяки програмі для піцерії ви зможете визначити, які позиції найбільш затребувані серед клієнтів, а які краще видалити з меню. Чітких стандартів у приготуванні піци не існує. Навіть консервативні італійці пильно стежать за змінами в оточуючому світі і не бояться оновлювати рецепти. Тому створюйте страви за авторською рецептурою, не бійтеся експериментувати. Адже гнучкість – також важлива умова виживання на ринку.