Ексклюзив від SHABO: вино, створене під землею

Одна із самих давніх технологій, яка відомасвіту, ідеальний сорт винограду та неповторний смак - все це особливість вина, створеного в квеврі. Кахетинському способу виготовлення вина близько 8 тисяч років. Він не має аналогів у світі та внесений до списку нематеріальнихкультурних центрів ЮНЕСКО. Вперше в Україні SHABO Ркацителі Reserve, створене в квеври, було представлене в 2019 році. Цього літа компанія випустила нову лімітовану колекцію - всього 3,5 тисячі пляшок.

Це вино зроблено за унікальною кахетинською технологією на українському виробництві із дотриманням тисячолітніх традицій. Виноград давлять разом із кісточками, шкірочкою та гілочками, а отриманий густий виноматеріал заливається в спеціальний глиняний сосуд - квеврі - і закапують у землю на місяці.

Сорт винограду, який використовують - Ркацителі, привезений з Грузії та висаджений у 1983 році в терруарі Шабо.

«Ми суворо контролюємо кількість винограду на кущі. Слідкуємо, щоб кількість винограду на лозі було до 2–2, 5 кг. Таке регулювання навантаженняна кущ, надає змогугронам, які залишаються, насититися всіма необхідними мікроелементами для ідеального вина. Виноград збирають вручну і за 15 хвилин рефрижераторами доставляють у винний будинок SHABO, обладнання якого - одне з найкращих в Європі. Тут проходить сортування, делікатна переробка і завантаження в глиняні сосуди. У кожному квреврі, яка знаходиться під землею, протягом 5 місяців відбувається процес мацерації та витримка на меззі», - говорить Ольга Стоянова, провідний спеціаліст з інноваційного виробництва сільськогосподарських технологій компанії SHABO.

Вино лімітованої колекції SHABO Reserve Ркацителі доступне лише в двох точках в Україні - у фірмовомумагазині компанії, що при виробництві та в онлайн-магазині https://shaboshop.com.ua/tihii-vina-2/vino-rkatsiteli-reserve-shabo-po-kahetinskoy-tehn-suhoe-beloe-0-75-l/. Компанія планує випустити також красні вина, створені по-кахетинські. У цій колекції буде близько 4 тисяч пляшок. Для створення амфорного вина в SHABO використовують 12 квеврі об'ємом 1400 літрів і три - по 2000 літрів.

Довідка

SHABO - це сучасне українське виноробне підприємство з повним циклом виробництва, засноване в 2003 році на базі найстарішого винного виробництва України в селі Шабо. У його структуру входять «Винний дім SHABO», «Будинок ігристих вин SHABO», а також «Коньячний дім SHABO».

SHABO маєунікальний терруар України, 1200 га виноградників і 4 млн виноградних лоз, велика частина яких - це європейські сорти з кращих розплідників Європи: Каберне Совіньон, Каберне Фран, Мерло, Мускат Оттонель, Піно Грі, Піно Нуар, Рислінг Рейнський, Совіньон Блан , Сіра, Трамінер рожевий, Шардоне і ін.

У портфелі SHABO тихі та ігристі вина, вермути, бренді, коньяки України і виноградна горілка. За час існування компанії SHABO, ії продукція здобула понад 500 нагород на міжнародних конкурсах, серед яких Decanter World Wine Awards, International Wine Challenge, Mundus Vini та ін.

SHABO - єдина в Україні компанія, яка отримала право створювати преміальні вина «Контрольованої назви за походженням» (український аналог французьких Appellation d'origine controlee).

Ексклюзив від SHABO: вино, створене під землею, фото-1 Ексклюзив від SHABO: вино, створене під землею, фото-2 Ексклюзив від SHABO: вино, створене під землею, фото-3
Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции

Комментарии