Студентка з Умані виграла престижний конкурс і відвідала Німеччину

Тридцять українських студентів, переможців освітнього проекту «Харчові технології 2019», провели чотири дні у Кельні. Основною метою поїздки було відвідування міжнародного форуму ISM 2019, на якому 1 700 виробників солодощів і снеків з 76 країн представили нову продукцію. Крім відвідування виставки, майбутні технологи і кухарі-кондитери побували на екскурсії визначними пам'ятками і музеями Кельна. Поїздку і конкурс «Харчові технології» організував благодійний Фонд Бориса Колеснікова, який щорічно проводить освітні проекти для студентів технічних спеціальностей.

Серед переможців конкурсу була і студентка з Умані - Анастасія Трофуша з Уманського національного університету садівництва.

З 27 по 29 січня студенти провідних харчових вузів України оглянули вітрини відомих виробників, ознайомилися з технологічними інноваціями, взяли участь у кулінарних шоу і майстер-класах, відвідали презентації стартапів, побачили, як створюють кондитерські продукти. Серед експонентів виставки були відомі світові бренди (Barcel, Lambertz, Sölen, Colombina, Sorini, Ricola, Kambly) і представники малого та середнього бізнесу. Україну на виставці представляли 32 вітчизняні компанії.

Основний акцент виставки ISM 2019 - на індивідуальних побажаннях споживачів: для дітей, веганів, халяльні і кошерні десерти, з сіллю і льодяниками, з додаванням амаранту, ягід або японського чаю матчу. Спортсменам і гурманам пропонували овочеві і фруктові чіпси, протеїнові продукти, сухі м'ясні і рибні снеки.

Студенти ознайомилися з широким асортиментом шоколадних і кондитерських виробів, пікантних, фруктових і овочевих закусок, сухих сніданків, чіпсів і батончиків. Сподобалися їм фіолетові чіпси з буряка, попкорн з зеленого чаю, рожевий шоколад, цукерки з харчовим золотом, чіпси з водоростей, круасани з активованим вугіллям. За словами молодих спеціалістів, відвідування престижного форуму дуже важливе для подальшого становлення у професії.

«Кельн - гостинне затишне місто, яке в кінці січня перетворюється в шоколадну Мекку. Ми провели кілька днів на виставці ISM, відвідали кулінарні шоу та семінари. Причому могли спостерігати весь процес від ознайомлення з рецептурою до виробництва, упаковки, реклами, збуту. Наче ми пройшли кондитерський експрес-курс», - розповіла Анастасія Трофуша, студентка Уманського національного університету садівництва.

Президент благодійного Фонду Борис Колесніков вважає, що поїздки на галузеві виставки мотивують студентів, надають упевненості в собі, збагачують новими ідеями і досвідом, який можна застосувати в Україні. Разом з хлопцями та дівчатами Борис Колесніков оглянув продукцію лідерів кондитерського ринку, обговорив перспективи і напрямки вітчизняної галузі.

«ISM - найбільша галузева виставка у світі, тут можна отримати консультацію з будь-якого питання. І чим більше нашої молоді буде сюди приїжджати, тим більше ми будемо впевнені в майбутньому наших дітей. Якби проводилися чемпіонати світу серед студентів-харчовиків, я впевнений, що перші 10 місць належали б Україні. Краще наших технологів в світі немає. Вони перейняли деякі речі з радянської школи, яка була на дуже високому рівні, і додали до цього знання про сучасні виробництва. На виході ми отримуємо кращих фахівців - таких, як переможці нашого конкурсу «Харчові технології». Тепер потрібно, щоб ми побудували економічну модель, в якій вони будуть затребувані», - зазначив Борис Колесніков.

Також студенти відвідали Кельнський собор і церкву святого Мартіна. Оглянули міську Ратушу, площу Старий Ринок і міст Гогенцоллернів. Побували в Музеї парфумів і знаменитому Музеї шоколаду. Майбутні технологи ознайомилися з історією шоколаду і побачили весь виробничий процес: від вирощування шоколадних дерев і отримання шоколадної маси на автоматизованій музейній фабриці до відливання порожніх шоколадних фігурок і виготовлення цукерок з начинкою в кондитерському цеху.

Нагадаємо, благодійний Фонд Бориса Колеснікова протягом 10 років організовує освітні проекти для студентів технічних спеціальностей. Переможці конкурсів нагороджуються поїздками на міжнародні виставки, де знайомляться зі світовими трендами та інноваціями, переймають досвід лідерів галузі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі

Суспільство
Як інформують у міськраді Черкас, Анатолій Бондаренко зустрівся із представниками міжнародної компанії Behlen EPC. На ній ішлося про можливість будівництва нового спортивного комплексу шляхом залучення коштів бюджету та іноземної позики. До обговорення з боку міської влади долучилися директор департаменту економіки та розвитку Ірина Удод, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов, заступник директора департаменту фінансової політ...
Спорт
Цьогоріч дівчинка вперше взяла участь у професійних змаганнях У 7 років ганяє автівкою та їздить на змагання. Черкащанка Тетяна Яроменко цікавиться гонками змалечку, адже її батько – професійний автоспортсмен. Він брав дочку на змагання, а коли та захотіла сама спробувати сісти за кермо – взявся її тренувати. Нещодавно дівчина повернулася з перших гонок. Як тренуються батько з дочкою та чи мріє другокласниця про професійну кар'єру автогонщиці, дізнавалася...
Новини компаній
В яку комбінацію може вилитися суміш дитячого захоплення хендмейдом і диплом математика, звідки чекати натхнення, як чаклувати в домашніх умовах розповідає графічний дизайнер Наталья Білоусова. Коли ти зрозуміла, що тобі подобається бути дизайнером і чому тобі це подобається? Такого дня, щоб я прокинулася і зрозуміла, що пора в дизайн, не було. Швидше, я несвідомо і не поспішаючи до цього йшла з дитинства. Десь з першого по четвертий клас я буквально прожи...
Суспільство
У межах програми #Великебудівництво стартував поточний середній ремонт на ще одній ділянці автодороги державного значення Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань на в’їзді в Черкаси зі Сміли. Роботи ведуться на ділянці км 41+265+700 – км 49+985 (лівий проїзд), інформують у САД області. На 8,7 км дороги Н-16 розпочали фрезерування зношеного асфальтобетонного покриття. У межах середнього ремонту ділянки автодороги Н-16 будвиконають комплекс робіт: – фрезерування...
Суспільство
Аероклуб «Черкаси» спільно із керівництвом аеропорту представили ідеї щодо розвитку малої авіації, - про це інформує голова Черкаської ОДА Роман Боднар За його словами, аеропорт може стати зручним інтерфейсом для повітряних суден GA. - А таких насправді багато. Міжобласні польоти стають все більш затребуваними серед представників бізнесу. Оглядові польоти для містян - теж користуються популярністю. Згадайте авіафестивалі, - зазначив очільник ОДА. Авіаклуб...
Суспільство
У Черкаському дитячому садочку №34 зафіксовано випадок коронавірусу. Джерело: "Суспільне" з посиланням на очільника департаменту освіти та гуманітарної політики міста Сергія Воронова. Деталі: Офіційно факт зараження підтвердився напередодні ввечері. Вихованців закладу переведуть на двотижневу самоізоляцію. Крім того, сам дитсадок закриють для проведення ремонтних робіт.
Пригоди
Про втрату свого пса породи чихуахуа розповіла черкащанка Юлія Тимків у соціальній мережі. Жінка каже, що улюбленець міг заховатись у чиємусь дворі. Чихуахуа відгукується на прізвисько Аббі. Вона вибігла з будинку на перехресті вулиць Можайського-Червоноармійської. - Собака домашня, усього боїться. Можливо, заховалася у чиємось дворі або бігає вулицями міста, - пише Юлія Тимків. - Допоможіть знайти члена родини - страждає уся родина. Черкащанка просить пов...
Новини компаній
Збираючись у відпустку, краще спланувати все до дрібниць, щоб відпочинок пройшов добре. Тому ми підготували для вас гід по Бердянську! Тепле море і піщані пляжі - це далеко не все, чим може здивувати відпочиваючих курортний Бердянськ. У цій статті ми розповімо, що обов'язково потрібно відвідати в нашому місті, щоб провести час з користю і залишити про відпочинок в Бердянську найкращі спогади. Ще трохи про шопінг Як же сюди дістатися? Пропонуємо розглянути...
Суспільство
Морозиво для мавп та ведмедів. У Черкаському зоопарку для тварин готують солодощі із фруктів, компотів та меду. Кому крижані ласощі не можна – охолоджують фрукти та м’ясо. Меню різноманітне, намагаються догодити всім мешканцям, але тварини вередують і вимагають лише улюблене морозиво. Працівники звіринцю таким чином намагються врятувати тварин від спеки.  Ведмеді Гута та Бурмак виходять зі свого сховку – тільки-но чують голос доглядальниць. Вони вже знають...