«Черкащани перейшли на м’ясо», – кажуть статистики

Жителі області й зокрема черкащани стали вдвічі менше споживати картоплі, зате майже вдвічі більше стали їсти м’яса та м’ясопродуктів. Такі дані оприлюднило головне управління статистики в Черкаській області, – передає кореспондент УНН-Центр.

За даними статистики, черкащанин за місяць 2000 року з’їдав 3,3 кг м’яса. А у 2015 році – вже 5,2 кг. Більше стали пити молоко та їсти молочних продуктів: 19,5 кг проти майже 16 у 2000-му році. Яєць стали з’їдати на 5 штук більше за місяць (21 проти 16). Незначно зросло споживання риби та олії: якщо у 2000 році черкащани споживали їх у кількості 1,4 кг на місяць, то у 2015 – 1,7 та 8 кг відповідно.

Зате картоплі середньостатистичний черкащанин став їсти менше аж вдвічі: 6,5 кг проти 12,9 кг. Трохи менше їсть він і овочів: 9,4 кг проти 10,1 п’ятнадцять років тому.

Майже не змінилося споживання цукру, фруктів та хліба.

http://region.unn.ua/uk/news/cherkassy
черкаси споживаннякартоплі управліннястатистикивчеркаськійобласті
Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции
Комментарии