Овочі та фрукти на черкаських ринках – безпечні

На ринки Черкащини у великій кількості надходять продукти рослинного походження, вирощені в умовах відкритого ґрунту. Черкаський обласний лабораторний центр міністерства охорони здоров’я України здійснює постійний моніторинг нітратів у плодоовочевій продукції, що реалізується на ринках, – зазначають на сайті центру.

Дослідженню підлягали такі продукти як груші, кавуни, капуста, картопля, морква, томати, огірки, буряк столовий, цибуля ріпчаста, цибуля перо, листові овочі, салати, шпинат, щавель, капуста салатна, петрушка, селера, кінза, кріп , дині, перець солодкий, кабачки, гарбузи, яблука, виноград столових сортів тощо.

За результатами досліджень, проведених в липні – серпні, встановлено, що в зазначеній продукції вміст нітратів не перевищує гігієнічні нормативи, встановлені в Державних гігієнічних правилах і нормах. Слід відзначити, що вживання овочів, які надходять сьогодні на ринок, є безпечними за вмістом нітратів. Водночас лабораторний центр застерігає жителів області від придбання овочів та фруктів на стихійних ринках, де відсутній лабораторний контроль.

http://www.oblses.ck.ua/
черкаси ринки овочітафрукти черкаськасес
Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции
Комментарии