Овочі та фрукти на черкаських ринках – безпечні

На ринки Черкащини у великій кількості надходять продукти рослинного походження, вирощені в умовах відкритого ґрунту. Черкаський обласний лабораторний центр міністерства охорони здоров’я України здійснює постійний моніторинг нітратів у плодоовочевій продукції, що реалізується на ринках, – зазначають на сайті центру.

Дослідженню підлягали такі продукти як груші, кавуни, капуста, картопля, морква, томати, огірки, буряк столовий, цибуля ріпчаста, цибуля перо, листові овочі, салати, шпинат, щавель, капуста салатна, петрушка, селера, кінза, кріп , дині, перець солодкий, кабачки, гарбузи, яблука, виноград столових сортів тощо.

За результатами досліджень, проведених в липні – серпні, встановлено, що в зазначеній продукції вміст нітратів не перевищує гігієнічні нормативи, встановлені в Державних гігієнічних правилах і нормах. Слід відзначити, що вживання овочів, які надходять сьогодні на ринок, є безпечними за вмістом нітратів. Водночас лабораторний центр застерігає жителів області від придбання овочів та фруктів на стихійних ринках, де відсутній лабораторний контроль.

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань. Для оцінок та рецензій використовуйте форму відгуку