
У літній оздоровчий період витрати на харчування дітей у дошкільних навчальних закладах міста збільшено на 10%.
Загалом же ще з січня цього року, відповідно до рішення виконавчого комітету «Про встановлення вартості харчування дітей у дошкільних навчальних закладах м. Черкаси на 2016 рік», збільшено відсоток виконання норм харчування. Кількість прийомів їжі у дошкільних навчальних закладах різноманітна: у закладах із 9-годинним перебуванням здійснюється 3-х разове харчування, із 12-годинним перебуванням – 4-х разове. Про це інформують у департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.
Днями фахівці департаменту відвідали черкаські дошкільні заклади та перевірили, чи змінилося харчування дітей у літній період.
Як зазначила завідувач дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №65 «Котигорошко» Ольга Григораш, асортимент блюд і кулінарних виробів, на основі якого сформовано меню, включає тільки ті страви й кулінарні вироби, які за технологією приготування відповідають гігієнічним та дієтичним вимогам щодо харчування дітей дошкільного віку.
За її словами, правильно збалансоване харчування повністю відповідає віковим фізіологічним потребам дитячого організму в основних поживних харчових речовинах і енергії.
– Рішення міської ради про збільшення норм харчування у січні 2016 року було вчасним і доречним. Ми вдячні депутатам за це. На початку цього року наші вихованці двічі на тиждень отримували м’ясо (60-80 грам), рибу та сир по 100 грам на кожну дитину, і, звичайно, банани, апельсини, соки. У літній період асортимент розширено – тепер в меню у малечі є полуниця, черешня, свіжі овочі (капуста, огірки, помідори, кабачки, молода картопля), – додала пані Ольга.

Раціон-2
Завідувач навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу №41 "Дударик" Любов Тябут щодо харчування дітей теж відзначила, що завдяки прийнятому рішенню міської ради харчування у закладі поліпшилося. Разом з тим, розповіла про меню дошкільнят:
– З 1 червня по 31 серпня під час оздоровчого періоду завдяки збільшенню норм споживання на 10 відсотків наші діти мають можливість споживати свіжі фрукти, овочі. У нас сьогодні в меню на вечір – полуниця, запіканка з родзинками, а на обід – компот із вишень і полуниці, салат із огірків та молода картопля з кропом, тобто вітамінізований набір. І, звичайно, зараз використовуємо моркву нового врожаю, кабачки, капусту. В меню є м’ясо, риба та сир.
Нагадаємо, що більше 5 млн. гривень виділено з міського бюджету для поліпшення організації харчування черкаських дітей.