На чигиринський вареник-рекордсмен пішло 25 кг борошна і 42 кг сиру

   Домашні ковбаски та копченості, пресмачнючий борщ, вареники, млинці й пиріжки з усілякими начинками і навіть смажене порося – неймовірними пахощами й стравами спокушав Чигирин 19 грудня. Перший Фестиваль Святого Миколая в козацькій столиці запам’ятався як дітям, так і дорослим. 

    Родзинкою свята стало частування велетенським гречаним вареником.

   – Це якраз та страва, завдяки якій Чигиринщина відома всій країні. Аби наше дійство запам’яталося, вирішили виліпити найбільший гречаний вареник в Україні і претендувати на Національний рекорд, – відзначає одна з організаторів, директор виробничо-торгової фірми «Вікторія» та господиня ресторану «Гетьман» Катерина Павленко

Чаклувати над вареником-велетнем почали ще з ночі. Для тіста витратили 25 кілограмів борошна. А для начинки – 42 кілограми сиру та 10 кілограмів родзинок. Готували велетня п’ятеро кухарів. Сам процес зайняв близько шести годин. 

– Це вже наша третя спроба. Вчора двічі намагалися зліпити немаленького вареничка, однак виникали різні моменти… У результаті трішки змінили рецептуру й технологію, – розкриває секрети шеф-кухар ресторану «Гетьман» Наталія Алексеєвець

   Поглянути як готують гречаного велетня прибули представники Національного Реєстру Рекордів. Вони мали змогу побачити і сам процес, і оцінити винайдену кулінарами технологію приготування. Відповідні сертифікати на сцені вручили організатору Фестивалю Святого Миколая Наталії Нетовкіній та майстерним кулінарам. 

   Після того як рекорд зафіксували, диво-вареником частували всіх охочих. Безкоштовно пригоститися на фестивалі можна було і польовою кашею, а також борщем.

   – Наварили цілий казан! Традиційний пісний борщ з квасолею та грибами, – розповідає місцева активістка Катерина Кучеренко. – А ще є смачнючий кисіль з домашньої полуниці та ожини… 

    Поруч власний фірмовий борщ готували кулінари ресторану «Гетьман». 

   – У казанах під відкритим небом борщ готували за трьома різними рецептами. Насамкінець визначили найсмачніший на святі, – розповідає одна з організаторів кулінарного дійства Тетяна Кучеренко.

   Довершили частування кілька видів чаїв на травах, смачнючий кисіль та солодкі сувенірні коржики.

ГромЧе
вареник рекорд Україна Чигирин Черкащина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі