• Головна
  • На чигиринський вареник-рекордсмен пішло 25 кг борошна і 42 кг сиру
11:05, 22 грудня 2015 р.

На чигиринський вареник-рекордсмен пішло 25 кг борошна і 42 кг сиру

   Домашні ковбаски та копченості, пресмачнючий борщ, вареники, млинці й пиріжки з усілякими начинками і навіть смажене порося – неймовірними пахощами й стравами спокушав Чигирин 19 грудня. Перший Фестиваль Святого Миколая в козацькій столиці запам’ятався як дітям, так і дорослим. 

    Родзинкою свята стало частування велетенським гречаним вареником.

   – Це якраз та страва, завдяки якій Чигиринщина відома всій країні. Аби наше дійство запам’яталося, вирішили виліпити найбільший гречаний вареник в Україні і претендувати на Національний рекорд, – відзначає одна з організаторів, директор виробничо-торгової фірми «Вікторія» та господиня ресторану «Гетьман» Катерина Павленко

Чаклувати над вареником-велетнем почали ще з ночі. Для тіста витратили 25 кілограмів борошна. А для начинки – 42 кілограми сиру та 10 кілограмів родзинок. Готували велетня п’ятеро кухарів. Сам процес зайняв близько шести годин. 

– Це вже наша третя спроба. Вчора двічі намагалися зліпити немаленького вареничка, однак виникали різні моменти… У результаті трішки змінили рецептуру й технологію, – розкриває секрети шеф-кухар ресторану «Гетьман» Наталія Алексеєвець

   Поглянути як готують гречаного велетня прибули представники Національного Реєстру Рекордів. Вони мали змогу побачити і сам процес, і оцінити винайдену кулінарами технологію приготування. Відповідні сертифікати на сцені вручили організатору Фестивалю Святого Миколая Наталії Нетовкіній та майстерним кулінарам. 

   Після того як рекорд зафіксували, диво-вареником частували всіх охочих. Безкоштовно пригоститися на фестивалі можна було і польовою кашею, а також борщем.

   – Наварили цілий казан! Традиційний пісний борщ з квасолею та грибами, – розповідає місцева активістка Катерина Кучеренко. – А ще є смачнючий кисіль з домашньої полуниці та ожини… 

    Поруч власний фірмовий борщ готували кулінари ресторану «Гетьман». 

   – У казанах під відкритим небом борщ готували за трьома різними рецептами. Насамкінець визначили найсмачніший на святі, – розповідає одна з організаторів кулінарного дійства Тетяна Кучеренко.

   Довершили частування кілька видів чаїв на травах, смачнючий кисіль та солодкі сувенірні коржики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вареник #рекорд #Україна #Чигирин #Черкащина
Оголошення
live comments feed...